Дата и час: 07 Юни 2023, 18:47
Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Новото BMW X7 
Автор Съобщение
BMW Маниак
BMW Маниак
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2009, 19:12
Мнения: 6513
Местоположение: София
Пол: Мъж
Мнение Новото BMW X7
Прикачени файлове:
BMW X7 2022.jpg
BMW X7 2022.jpg [ 96.37 KiB | Прегледано 205 пъти ]


С неподражаемата си комбинация между ексклузивност, динамика на управлението, пространствен комфорт и гъвкавост BMW X7 бързо се превърна в най-успешния модел на марката в луксозния сегмент. Новото BMW X7 е централен елемент от актуалната продуктова офанзива при гамата от най-ексклузивните модели на премиум автомобилния производител.

С неподражаемата си комбинация между ексклузивност, динамика на управлението, пространствен комфорт и гъвкавост BMW X7 бързо се превърна в най-успешния модел на марката в луксозния сегмент. Уникалният характер на най-големия Sports Activity Vehicle (SAV) вече е освежен с всеобхватно модернизиран дизайн, който включва особено изразителна предна част, нов М Спортен пакет, първите при BMW заводски 23-инчови алуминиеви джанти и системата за управление iDrive от най-ново поколение вкл. BMW Curved Display и BMW Operating System 8. Освен това новото BMW X7 се предлага с още по-богато серийно оборудване, допълнителни асистиращи системи и най-новата 48-волтова технология Mild-Hybrid за трите предлагани двигателя.

Новото BMW X7 е централен елемент от актуалната продуктова офанзива при гамата от най-ексклузивните модели на премиум автомобилния производител. То ще се произвежда в завода на BMW Group в Спартанбърг, центъра за компетентност при BMW X моделите в Южна Каролина, САЩ. Въвеждането на новото BMW X7 по пазарите по целия свят стартира през август 2022 година.

Външен дизайн: ексклузивно излъчване, прогресивен стил
Благодарение на всестранните си качество най-големият BMW X модел впечатлява както с елегантното си излъчване на пътя, така и с офроуд възможностите си. Неговият всеобхватно модернизиран дизайн още по-интензивно подчертава преди всичко ексклузивността на визията. Освен това повече от всякога е подчертана принадлежността на новото BMW X7 към върховите модели на марката. Оформената по нов начин предна част е фокусирана върху характерните за BMW дизайнерски елементи като двойните фарове и BMW бъбрековидната решетка с нова интерпретация, която подчертава изправената визия на автомобила и неговото присъствие на пътя.

За пръв път при новото BMW X7 са монтирани двойни елементи на фаровете. Изнесените встрани хоризонтални LED светлинни елементи в горната част отпред отговарят за габаритните и дневните светлини, както и за мигачите. Разположените под тях LED блокове на късите и дългите светлини с тъмния си корпус и разположената ниско в предната броня позиция визуално се отдръпват на заден план и изпъкват само когато са активирани. Новите адаптивни Matrix-LED фарове с незаслепяващи дълги светлини и адаптивно разпределение на светлината поемат и функцията на фарове за мъгла благодарение на автоматичната функция за светлини за лоши метеорологични условия.

Дискретното осветление тип „водопад“ на двата елемента на BMW бъбрековидната решетка осигурява особено екстравагантна визия на предната част на новото BMW X7 както в покой, така и при движение. Бъбрековидната решетка BMW „Iconic Glow“ е част от серийното оборудване на върховия модел BMW X7 M60i xDrive (среден разход на гориво: 13,3 – 12,2 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 303 – 278 г/км според WLTP) и се предлага като опция за останалите варианти.

Отзад прогресивният стил се подчертава от вече триизмерно моделираните и особено тесни светлинни елементи. Елегантната хромирана лайстна, която свързва задните светлини, при новото BMW X7 е оградена от изискана стъклена рамка.

Опционалният, оформен по нов начин М Спортен пакет подчертава още по-интензивно динамиката на управлението на BMW X7. Със специфичните за М дизайнерски елементи в екстериора и интериора значително се подчертават и динамичните качества на BMW X7 M60i xDrive. Ексклузивно за BMW M Автомобила се предлага и вариантът M Marina Bay Blue – син металик. Новост в програмата от цветове на каросерията е и Sparkling Copper Grey – сив металик. Новото BMW X7 серийно се оборудва с 20-инчови алуминиеви джанти. При върховия модел, както и в комбинация с М Спортния пакет серийни са 21-инчови М алуминиеви джанти. За пръв път като опция за модел на BMW се предлагат 23-инчови алуминиеви джанти.

Разточителен пространствен комфорт, разширено серийно оборудване
Разточителния пространствен комфорт на новото BMW X7 се предлага на три реда седалки. Вторият ред седалки серийно включва място за трима пътника или опционално две особено комфортни единични седалки. Предните седалки вече серийно са комфортни с подгряване. На европейските автомобилни пазари част от серийното оборудване е и разширената кожена тапицерия BMW Individual Merino. На другите пазари серийното оборудване включва новата тапицерия Sensafin (не се предлага в Европа). Този висококачествен, вегански материал с подобни на кожа качества се отличава с ексклузивни, триизмерни шевове и перфорирани повърхности.

Оформеното по нов начин арматурно табло с тесни дюзи на вентилацията и серийна светлинна лайстна в долната част заедно с BMW Curved Display допринася за модерния стил на кокпита, подчинен на модерната дигитализация. Иновативната светлинна лайстна допълва серийното вътрешно осветление. Ефектното задно осветяване с LED елементи и графичната шарка с надпис „X7“ респективно логото на М при новото BMW X7 M60i xDrive е интегрална съставна част от ситуативната светлинна графика в интериора и подчертава неговата ексклузивна атмосфера. По нов и особено модерен начин е оформен и селекторът на трансмисията.

Още по-богатото серийно оборудване осигурява иновативен комфорт и максимален уют в новото BMW X7. Освен четиризонова автоматична климатична инсталация, панорамния стъклен покрив от три части и HiFi озвучителната система оборудването вече включва и комфортни предни седалки, спортен кожен волан с лостчета за превключване и нова поставка за безжично зареждане на съвместими мобилни телефони. Сред акцентите в гамата от допълнително оборудване са панорамният стъклен покрив Sky Lounge с LED осветление, озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound и оформената по нов начин система Travel & Comfort. За водача и пътника до него се предлагат активна вентилация и масажна функция на седалките. При новия комфортен пакет с подгряване са оборудвани и седалките от втория и третия ред, воланът и предните подлакътници.

Новоразработени двигатели с най-модерна 48-волтова технология Mild - Hybrid
На върха на портфолиото от задвижвания е позициониран нов 4,4-литров V8 бензинов двигател за върховия модел BMW X7 M60i xDrive, който е базиран на двигателите от High-Performance моделите на BMW M GmbH. Технологията M TwinPower Turbo и разположеният между двата реда цилиндри всмукателен колектор позволяват на двигателя с 390 кВт/ 530 к.с. и максимален въртящ момент 750 Нм да впечатлява с вълнуващо уверено разгръщане на мощността.

При новото BMW X7 xDrive40i (среден разход на гориво: 10,5 – 9,2 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 240 – 210 г/км според WLTP) своята премиера празнува новият редови шестцилиндров двигател от най-ново поколение. Той се оборудва с множество иновации при горивния процес, газообмена, управлението на клапаните, впръскването и запалителната система, които повишават както мощността, така и ефективността. Новото задвижване разполага с повишена с 35 кВт/47 к.с. до 280 кВт/380 к.с. максимална мощност и увеличен със 70 до 520 Нм максимален въртящ момент, който може да бъде повишен до 540 Нм с допълнителната мощност на системата Mild-Hybrid.

Детайлната модернизация оптимизира както разхода на гориво, така и емисиите на редовия шестцилиндров двигател на новото BMW X7 xDrive40d (среден разход на гориво: 8,7 – 7,6 л/100 км; CO2 емисии (комбинирани): 230 – 200 г/км според WLTP). Максималната мощност на задвижващата система е 259 кВт/352 к.с. Дизеловият двигател развива въртящ момент от 700 Нм, който може да бъде повишен до 720 Нм с допълнителната мощност на системата Mild-Hybrid.

Най-важната обща характеристика на трите двигателя е интеграцията на новото поколение на 48-волтовата технология Mild-Hybrid. Най-новата форма на този вид електрификация се състои от интегриран в трансмисията стартер/генератор и управлява допълнителна мощност от 9 кВт/12 к.с., както и допълнителен въртящ момент от 200 Нм. Всички двигатели се комбинират с осемстепенна трансмисия Steptronic Sport вкл. лостчета за превключване на волана и функция Sprint. Мощността достига до пътя, а при нужда и до нестабилните настилки с помощта на интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive.

Висококачественото окачване оптимизира пъргавината и комфорта
Типичната динамика на управлението и високият комфорт при дълги пътувания се осигурява освен от адаптивното въздушно окачване на предната и задната ос и от адаптивното окачване с амортисьори с електронно управление. Серийното оборудване на новото BMW X7 M60 xDrive включва и интегрално активно кормилно управление и системата Executive Drive Pro с активна стабилизация при наклоняване. Двете системи, както и пакетът xOffroad се предлагат като опция и за шестцилиндровите модели.

Всички системи на окачването са с нови настройки, като целта е била да се постигне максимален диапазон между спортен дух и комфорт на возене. Серийното оборудване на BMW X7 M60i xDrive включва 21-инчови М алуминиеви джанти и М спортен диференциал отзад. Шестцилиндровите модели серийно се оборудват с 20-инчови алуминиеви джанти. За пръв път при модел на марката новото BMW X7 може опционално да бъде оборудвано с 23-инчови алуминиеви джанти.

Разширен избор от асистиращи системи
Комфортът и сигурността на новото BMW X7 могат допълнително да бъдат повишени със значително по-големия избор от системи за автоматизирано шофиране и паркиране. Сред новостите е разширението на функционалността на Предупреждението за удар отпред, което вече намалява опасността от сблъсък с велосипедисти и пешеходци и при завиване, както и сблъсъкът с насрещно движещи се автомобили. В комбинация с опционалния Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go вече опционално е наличен и автоматичният Speed Limit Assist, контролът по маршрута и разпознаването на светофари. Новост е и предупреждението при слизане, което предупреждава за опасност от инцидент при отваряне на врата.

Функционалността на серийния Асистент за паркиране включва камера за обратно виждане и Асистент за движение на заден ход. В комбинация с опционалния Асистент за паркиране Professional Асистентът за движение на заден ход вече може да поеме управлението на автомобила на разстояния до 200 метра. Освен това новият Асистент за теглене облекчава маневрирането на заден ход с ремарке. Новият асистент за маневриране може да запаметява маневри с дължина до 200 метра. При повторно пристигане на съответната стартова точка Асистентът за маневриране поема пълното управление на автомобила вкл. ускорението, спирането, завиването и превключването между преден и заден ход. По време на автоматизираното маневриране водачът може да се концентрира върху следене на зоната около автомобила.

BMW iDrive от най-ново поколение с BMW Curved Display
Серийният BMW Live Cockpit Plus в новото BMW X7 включва най-новото поколение на Infotainment системата BMW iDrive. То е базирано на BMW Operating System 8 и включва BMW Curved Display, който се състои от 12,3-инчов информационен дисплей и контролен дисплей с диагонал 14,9 инча. С новата комбинация от индикатори и постоянно повишаващите се възможности на BMW Intelligent Personal Assistant новото BMW iDrive е последователно насочено към управление с докосване и жестове, както и чрез естествени гласови команди.

Cloud-базираната навигационна система BMW Maps може опционално да бъде допълнена и с функцията Augmented View на контролния дисплей. Опционалният BMW Digital Key Plus предоставя възможност новото BMW X7 да бъде отключвано и заключвано чрез Apple iPhone с помощта на технологията с повишена сигурност Ultra-Wideband (UWB). Освен това в новото BMW X7 може да бъде ползвана оптимизирана интеграция на смартфони, персонализиран BMW ID, както и eSIM, съвместима с новият мобилен стандарт 5G.

*Източник: bmw.bg

_________________
Меката цица разсейва добрият ебач!

Изображение


13 Апр 2022, 10:02
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1 мнение ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Copyright 2008-2022 bgbmw.com
Powered by seo