Дата и час: 22 Юни 2021, 09:14Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Новото BMW Серия 4 Гран Купе 
Автор Съобщение
BMW Маниак
BMW Маниак
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2009, 19:12
Мнения: 6399
Местоположение: София
Пол: Мъж
Мнение Новото BMW Серия 4 Гран Купе
Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe.jpg
BMW 4 Gran Coupe.jpg [ 53.98 KiB | Прегледано 64 пъти ]


Второто поколение на BMW Серия 4 Гран Купе впечатлява с осезаемо повишена динамика на управлението, по-ярък дизайн с новия език на формите на марката, по-изискана премиум атмосфера в интериора и множество иновации при управлението и свързаността.

След големия успех на предишния модел, отново гамата на BMW Серия 4 се разширява с ново купе с 4 врати. Второто поколение на BMW Серия 4 Гран Купе впечатлява с осезаемо повишена динамика на управлението, по-ярък дизайн с новия език на формите на марката, по-изискана премиум атмосфера в интериора и множество иновации при управлението и свързаността. Освен с типичната за марката радост от шофирането и със спортна елегантност автомобилната концепция на Гран Купе в премиум сегмента на средния клас се отличава и с модерната си функционалност. Комфортният достъп до задната седалка, петте пълноценни места, големият заден капак и гъвкаво използваемият багажник осигуряват на BMW Серия 4 Гран Купе специфичните за модела качества във всекидневието и при дълги пътувания.

При въвеждането на пазара на новото BMW Серия 4 Гран Купе, през ноември 2021 година, за пръв път ще се предлагат и Performance автомобил на BMW M GmbH, както и четири други варианти на модела. В рамките на гъвкавото производство в завода на BMW Group в Мюнхен те ще се сглобяват на една поточна линия с чисто електрическите BMW i4, както и моделите на BMW Серия 3 Седан и BMW Серия 3 Туринг.

Индивидуални пропорции, гъвкаво използваем багажник

Индивидуалният характер на новото BMW Серия 4 Гран Купе се подчертава от неговия външен дизайн. С дължината си от 4783 мм, широчината от 1852 мм и височината от 1442 мм то се отличава с индивидуални пропорции, съчетани с динамично издължени линии на купе. В сравнение с предишния модел дължината е увеличена със 143 мм, широчината с 27 мм, а височината с 53 мм. Следата отпред е разширена с 50 до 1595 мм, а отзад с 29 до 1623 мм. Междуосието е удължено с 46 мм до 2856 мм и е по-дълго с 5 мм от това на BMW Серия 3 Седан.

Специфичната за модела концепция на каросерията осигурява гъвкаво използваем багажник и разточително предлагане на място отзад. Вместимостта на багажника на новото BMW Серия 4 Гран Купе е 470 литра. Директно използваемата вместимост на багажника е увеличена с 39 литра. При сгъване на серийно разделената в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка вместимостта може да бъде увеличена до 1290 литра.

Изразителна предна част, елегантен силует, мощна задна част

Характерните линии и триизмерно моделираните повърхности доминират в изразителната предна част на новото BMW Серия 4 Гран Купе. Разположената в центъра голяма, вертикално насочена BMW бъбрековидна решетка демонстрира самоуверено присъствие. Тесните Full LED фарове са с U-образна светлинна графика на дневните светлини. Като опция се предлагат адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини и незаслепяващ асистент за дългите светлини BMW Selective Beam.

Прецизните линии, вратите без рамки на прозорците и интегрираните в повърхността дръжки на вратите, както и мощната линия на раменете подчертават спортно-елегантния силует на новото BMW Серия 4 Гран Купе. Линията на покрива завършва в подчертан аеродинамичен ръб на капака на багажника.

Хоризонталните линии доминират и в задната част. Ниската и мощна стойка на автомобила се подчертава и от задната броня с вертикални аеродинамични ръбове отстрани и черната си долна част. Стилните и изцяло LED задни светлини достигат до страничните панели.

Динамични акценти се поставят и от индивидуалните дизайнерски елементи при оборудването М Спорт и на BMW М автомобила. Като опция се предлага M Carbon екстериорен пакет, гамата на Оригинални BMW аксесоари включва и специфични за модела M Performance Parts.

Интериор: радост от шофирането и пространствен комфорт с премиум атмосфера

В интериора на новото BMW Серия 4 Гран Купе обгръщащото усещане за простор на предните места се осигурява от следната конзола и плавно преливащите от арматурното табло към вратите структури. Бутонът Старт/Стоп за задвижването е разположен на висококачествено оформено поле за управление на средната конзола, където са позиционирани и специфичният за модела селектор на трансмисията и BMW контролерът, както и бутоните за контрола на шофирането и за електромеханичната паркинг спирачка. Задната седалка със сгъваеми подглавници позволява монтирането на три детски седалки.

Серийното оборудване включва и спортни седалки и спортен кожен волан. Динамичният стил на интериора при BMW M440i xDrive Гран Купе, както и в комбинация с Модел М Спорт, се подчертава и от опорите за коленете на средната конзола. Всеобхватни възможности за индивидуализация се осигуряват от гамата от допълнителни оборудвания. Радостта от шофирането и комфортът могат да бъдат повишени от подгряването и вентилацията на седалките, кожените тапицерии Vernasca и BMW Individual, тапицираното със Sensatec или кожа арматурно табло, М Спортния пакет Pro, големия стъклен покрив с функция плъзгане и повдигане, както и вътрешното осветление и озвучителната система Harman Kardon Surround Sound.

Категорично повишение на динамиката и ефективността благодарение на най-модерните четири- и шест-цилиндрови двигатели и 48-волтовата технология Mild-Hybrid

Новото BMW Серия 4 Гран Купе подчертава своя значително повишен спортен дух с Performance автомобил на върха на гамата от модели. BMW M440i xDrive Гран Купе (среден разход на гориво: 8,5 - 8,0 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 193 -181 г/км според WLTP) се задвижва от редови шестцилиндров двигател с мощност 275 кВт/374 к.с. BMW 430i Гран Купе (среден разход на гориво: 7,6 - 6,8 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 173 -156 г/км според WLTP) се задвижва от нов четирицилиндров бензинов двигател с мощност 180 кВт/245 к.с., чиито емисии са допълнително оптимизирани от интегрираният в цилиндровата глава изпускателен колектор. Четирицилиндровият бензинов двигател на BMW 420i Гран Купе (среден разход на гориво: 7,3 - 6,6л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 166 -150 г/км според WLTP) развива максимална мощност от 135 кВт/ 184 к.с. Моделите BMW 420d Гран Купе (среден разход на гориво: 5,4 - 4,8 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 141 -126 г/км според WLTP) и BMW 420d xDrive Гран Купе (среден разход на гориво: 5,7 - 5,1л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани): 150 -133 г/км според WLTP) се задвижват от четирицилиндров дизелов двигател с мощност 140 кВт/190 к.с.

Технологията Mild-Hybrid при BMW M440i xDrive Гран Купе, както и при вариантите с дизелов двигател осигурява допълнително повишение на динамиката и ефективността. При потегляне и ускоряване 48-волтовият стартер/генератор осигурява допълнителна мощност от 8 кВт/11 к.с. Допълнителният акумулатор повишава възможностите за регенерация и съхраняване на спирачната енергия.

Всички двигатели серийно са комбинирани с осемстепенна трансмисия Steptronic. Опционалната осемстепенна трансмисия Steptronic Sport (серийна при BMW M440i xDrive Гран Купе) освен още по-висока динамика на превключванията предлага и лостчета за превключване на волана и функция Sprint.

Висока здравина на каросерията, оптимизирана аеродинамика

Спортните характеристики на новото BMW Серия 4 Гран Купе се оптимизират и от ниския център и балансираното разпределение на тежестта между осите от близо 50 : 50. Интелигентната комбинация от материали оптимизира теглото на каросерията и окачването. За високата пъргавина и прецизност на поведението на пътя допринасят и специфичните за модела греди на каросерията в предната част и в областта на задната ос.

Активното управление на въздушните клапи, включващо горни и долни клапи, Air Curtains и почти напълно затворена долна част на автомобила, оптимизира аеродинамичните качества. Коефициентът на въздушно съпротивление (Cw) е понижен с 0,02 спрямо предишния модел до 0,26 (BMW 420d Гран Купе).

Висококачествено окачване със специфични за модела настройки

Уверената динамика на управлението на новото BMW Серия 4 Гран Купе се осигурява от специфичната за модела геометрия, свързаност и настройки на висококачественото окачване. Предното окачване с пружинна стойка и двойни носачи, както и петраменната конструкция отзад се отличават с конструкция с оптимизирано тегло и здравина. Серийните амортисьори, работещи в зависимост от хода, оптимизират както спортния дух, така и комфорта на возене. В зависимост от хода на окачването те осигуряват допълнително гасене на колебанията, с което предотвратяват разклащанията при преминаване през големи вълни по пътната настилка, както и прекалено дълбокото „гмуркане“ на каросерията.

Тези амортисьори се отличават с особено стегнати настройки в комбинация с опционалното М Спортно окачване и при BMW M440i xDrive Гран Купе. Максималният диапазон между спортен дух и комфорт се осигурява от опционалното Адаптивно М окачване. То комбинира характеристиките на М Спортното окачване с тези на амортисьорите с електронно управление. Двата опционални варианта на окачването включват и Променливото спортно кормилно управление. Като опция се предлага и М Спортна спирачна система (серийна при BMW M440i xDrive Гран Купе).

Новото BMW Серия 4 Гран Купе серийно се оборудва със 17-инчови алуминиеви джанти. Серийното оборудване на новото BMW M440i xDrive Гран Купе включва 18-инчови М алуминиеви джанти, както и М Спортен диференциал с напълно променлив блокаж с електронно управление на задната ос. Опционално той се предлага и за BMW 430i Гран Купе в комбинация с М Спортното окачване респективно Адаптивното М окачване.

Голямо разнообразие от асистиращи системи

Новото BMW Серия 4 Гран Купе серийно, респективно опционално се оборудва с около 40 асистиращи функции за комфортно шофиране и паркиране. Сред акцентите са Активният контрол на скоростта с автоматичен Speed Limit Assist, управление по маршрута, а в Германия и разпознаване на светофари, както и Асистент за завиване и водене в лентата.

Серийното оборудване включва Предупреждение за удар отпред, Speed Limit Info, Предупреждение при напускане на лентата, Контрол на дистанцията при паркиране, камера за обратно виждане, както и Асистент за паркиране вкл. Асистент за движение на заден ход. Освен това като опция се предлагат Асистент за паркиране Plus включително Surround View и Remote 30 View.

Модерна свързаност и нови дигитални услуги

Още в серийното оборудване на BMW Серия 4 Гран Купе водачът и пътниците се наслаждават на разширените възможности на BMW Operating System 7. В зависимост от ситуацията клиентът може да избира между тъч управление на контролния дисплей, наложилия се BMW контролер, мултифункционалните бутони на волана, както и гласовите команди и опционалното BMW управление с жестове. Освен това на разположение са и напредничавите дигитални услуги като BMW Inteligent Personal Assistant, BMW Digital Key, Connected Music и Remote Software Upgrades.

Серийният BMW Live Cockpit Plus включва системата за управление iDrive с 8,8-инчов контролен дисплей и 5,1-инчов цветен дисплей на арматурното табло. Опционалният BMW Live Cockpit Professional включва напълно дигитална комбинация от индикатори от арматурно табло с висока разделителна способност с диагонал 12,3 инча зад волана, както и 10,25-инчов контролен дисплей.

Cloud-базираната навигационна система BMW Maps предлага особено бързо и прецизно изчисляване на маршрутите и часа на пристигане, актуализация на данните за трафика в реално време на кратки интервали и свободно въвеждане на текст при избора на навигационни цели. Серийната интеграция на смартфони позволява ползването на Apple CarPlay и Android Auto със системата за управление на автомобила. С функцията Remote Software Upgrades в автомобила „over- the-air" могат да бъдат инсталирани подобрени автомобилни функции и допълнителни дигитални услуги.


Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe - 1.jpg
BMW 4 Gran Coupe - 1.jpg [ 114.36 KiB | Прегледано 64 пъти ]


Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe - 2.jpg
BMW 4 Gran Coupe - 2.jpg [ 99.6 KiB | Прегледано 64 пъти ]


Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe - 3.jpg
BMW 4 Gran Coupe - 3.jpg [ 62.2 KiB | Прегледано 64 пъти ]


Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe - 4.jpg
BMW 4 Gran Coupe - 4.jpg [ 96.2 KiB | Прегледано 64 пъти ]


Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe - 5.jpg
BMW 4 Gran Coupe - 5.jpg [ 82.51 KiB | Прегледано 64 пъти ]


Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe - 6.jpg
BMW 4 Gran Coupe - 6.jpg [ 81.81 KiB | Прегледано 64 пъти ]


Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe - 7.jpg
BMW 4 Gran Coupe - 7.jpg [ 71.87 KiB | Прегледано 64 пъти ]


Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe - 8.jpg
BMW 4 Gran Coupe - 8.jpg [ 69.41 KiB | Прегледано 64 пъти ]


Прикачени файлове:
BMW 4 Gran Coupe - 9.jpg
BMW 4 Gran Coupe - 9.jpg [ 80.45 KiB | Прегледано 64 пъти ]
*Източник: bmw.bg

_________________
Меката цица разсейва добрият ебач!

Изображение


09 Юни 2021, 15:58
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1 мнение ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Copyright 2021 bgbmw.com
Powered by phpBB