Дата и час: 17 Дек 2018, 17:21Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Мечтата ми e BMW 535d touring 
Автор Съобщение
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Регистриран на: 13 Мар 2009, 15:40
Мнения: 271
Местоположение: Павликени
Skype: cucko_051
Пол: Мъж
Мнение Мечтата ми e BMW 535d touring
Изображение

Ефективни двигатели.

Модерни, но още недостигнали максимума на възможностите си: двигателят с вътрешно горене все още крие в себе си значителен потенциал. С всяко ново поколение инженерите на BMW изместват границите на възможното още по-напред, за повече динамика и по-висока ефективност.
Повече

Иновациите и усъвършенстването са най-важните съставки в рецептата за ефективни двигатели. Това включва технологии като директното впръскване на бензина и Common Rail, като турбокомпресорите с променлива геометрия или Twin Scroll всмукателни канали и електроника за управление на двигателя с няколко процесора, която реагира за микросекунди на всяка ситуация. Това позволява на малките и по-леки двигатели да генерират повече мощност от когато и да било преди.

Детайлите също имат значение – например задвижващ ремък, който има по-дълъг живот въпреки по-ниското си тегло. По-рядко масло, което се загрява по-бързо и по този начин намалява триенето. Всяка от тези мерки спестява по няколко милилитра гориво на 100 км – успехът на цялата технология BMW EfficientDynamics се измерва в литри.

Изображение
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... gines.html

Шестцилиндров дизелов двигател при BMW 535d.
Изображение

Лукс без разхищения: Пестелива динамика. Редовите шестцилиндрови дизелови двигатели на BMW поставят още днес стандартите на утрешния ден – с мощност до 220 кВт (300 к.с.) и разход от 6,2 л/100 км.
Бегач на дълги разстояния и в скоростни дисциплини: двигателят BMW TwinPower Turbo в BMW 535d с мощност 220 кВт (300 к.с.) и 600 Нм. Динамичен и мощен, този редови шестцилиндров дизелов двигател ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5.7 сек. При това при разход от само 6.1 литра дизел за 100 км.
Разход на гориво
Комбиниран: от 5.1 до 8.6 л /100 км
Градско: от 6,2 до 11,9 л /100 км
Извънградско: от 4,5 до 6,7 л /100 км

Комбинирани емисии на CO2: от 135 до 201 г/км

http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... gines.html

Осемстепенната автоматична трансмисия Steptronic.
Изображение

Най-комфортният начин за пестене: осемстепенната автоматична трансмисия Steptronic осигурява не само невероятно меки смени на предавките и намаляване нивото на шума при висока скорост – тя чувствително намалява и разхода на гориво.
Повече

Може да усетите работата й само по оборотомера: толкова бързо и комфортно превключва новата осемстепенна автоматична трансмисия. Допълнителните предавки намаляват промените на оборотите на двигателя при превключване, така че процесът на смяна на предавките протича практически незабележимо. В същото време винаги работи в режим, при който може максимално да разгърне своята мощ и ефективност.

Осмата предавка намалява оборотите на двигателя при високи скорости, а заедно с това и разхода и шума. За това допринася и новия, по-ефективен преобразувател – дори и когато превключвате предавките ръчно.

http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... ssion.html

Дизайн

-Външен дизайн.

„Когато един автомобил не изглежда динамично, как бихме могли да повярваме, че се движи така? Характерът трябва да се вижда и чувства. Същото е както и с таланта. Не е достатъчно да сте надарени с него, трябва и да можете да го използвате.” Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design.
Изображение
Изображение
Изображение
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... erior.html

-Вътрешен дизайн.

„При интериора динамиката и елегантността си проличават по преливащите линии от арматурното табло до вратите. Те могат веднага да бъдат почувствани, всички инструменти за управление са подредени ергономично. Веднага щом се качите в автомобила, всичко ще ви пасне перфектно.” Адриан ван Хойдонк, ръководител на BMW Group Design.
Изображение
Изображение
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... erior.html

-Ориентация към водача.

Разликата между един добър и един превъзходен автомобил се крие в основната концепция. Активните водачи оценяват особено високо концепция, която взима под внимание и най-дребните детайли – като ергономичната концепция на BMW Серия 5 Tуринг.

Изображение

-Четиризонална автоматична климатична инсталация.

Персонален уют за вас и всеки от пътниците. С четиризоналната автоматична климатична инсталация всеки може да избере предпочитаната температура.
Изображение

-Панорамен стъклен покрив.

Почти един квадратен метър небе: панорамният стъклен покрив, предлаган като опция, позволява навлизането на много светлина, предоставя зашеметяващи гледки и по ваше желание – много свеж въздух в BMW Серия 5 Tуринг.
Изображение
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... erior.html

-М Спортен пакет

Естетика и дизайн в най-динамичната им форма: М спортен пакет за
BMW Серия 5 Туринг. Видимото изражение на неудържим стремеж за още повече динамика.
Повече

Движещата сила на земното притегляне: аеродинамичният пакет за предната и задната престилка.Задния дифузьор и M заден спойлер осезаемо подобряват прилепването на задната ос към пътя, особено при високи скорости. Едно напълно ново изживяване с BMW Серия 5 Туринг с M спортно окачване и M алуминиеви джанти тип 350 M – 18 инча или тип 351 M – 19 инча. Истинските познавачи оценява детайлите, като аупусите с покритие в тъмен хром, с дизайн който хармонира с предлагания като опция, единствено с М спортен пакет, външен цвят Carbon Black - черен металик.

Интериорът е също с подчертано спортен характер: вътрешни декоративни елементи Aluminium Hexagon и таван BMW Individual в цвят антрацит; спортни седалки, осигуряващи опора дори при подчертано спортен стил на шофиране; прецизно управление с М спортния кожен волан с удобно оформена позиция за захват и мултифункционални бутони, които управляват най-важните функции в автомобила.

Изображение
Изображение
Изображение

Ефективност

-Регенерация на спирачната енергия.

Досега спирането означаваше загуба на енергия. Регенерацията на спирачната енергия слага край на това, защото при спиране тя възстановява енергията обратно и зарежда с нея акумулатора.
Повече

В момента, в който водачът отнеме газта или натисне спирачката, алтернаторът се активира и превръща излишната енергия в електричество. Когато акумулаторът се зареди напълно, алтернаторът се отделя от двигателя. Това разтоварва двигателя и намалява вредните емисии. По този начин намаленият разход на гориво се комбинира с повече налична мощност при ускорение.


Изображение

-Електромеханично кормилно управление.

Стандартното сервоуправление работи с хидравлична помпа, която постоянно черпи енергия от двигателя. Електромеханичното кормилно управление е активно само тогава, когато се нуждаете от него: точно по време на въртенето на волана.
Повече

При тази технология на BMW EfficientDynamics севроусилването на кормилото се осигурява не от хидравлична помпа, а от електродвигател. И докато конвенционалните хидравлични системи постоянно се нуждаят от задвижване от двигателя – респективно от гориво, то електромеханичното кормилно управление работи само тогава, когато въртите волана. Ако се движите направо и държите волана неподвижно при движение в завой, електродвигателят не работи и не изразходва енергия.

Изображение

-Управление на въздушните клапи.

За по-добра аеродинамика и по-бързо загряване на двигателя: въздушните клапи между бъбрековидната решетка и радиатора намаляват разхода на гориво и вредните емисии още от първите метри.
Повече

Обикновено тези клапи са затворени и отклоняват въздушния поток около радиатора, с което се подобрява аеродинамиката. Едва когато двигателят се нуждае от повече охлаждане, системата за управление на двигателя отваря клапите.

Те са затворени и при студен старт на двигателя. По този начин моторното масло и катализаторите по-бързо достигат до работна температура, горивната смес изгаря по-добре, което щади двигателя и чувствително намалява вредните емисии.
Не се предлага в комбинация с BMW Night Vision.

Изображение


Управление и динамика

-Интегрално активно кормилно управление.

Едно ново, плавно усещане при шофиране. Повече пъргавина и стабилност, при всякакви ситуации. Завиващите с до 3 градуса задни колела – едно малко движение с учудващ ефект.
Повече

Независимо дали в остри завои или в многоетажния паркинг – Интегралното активно кормилно управление улеснява всяка ситуация. При скорост под 60 км/ч предните и задните колела завиват в противоположни посоки с цел намаляване на диаметъра на завоя и всяка маневра става по-прецизна.

При скорост над 60 км/ч предните и задните колела завиват в една и съща посока, за да осигурят изключително комфортни и точни реакции при смяна на платното на движение.

Благодарение на интегралното активно кормилно управление водачът и пътниците на BMW Серия 5 Tуринг се наслаждават на пътуването с повече радост и комфорт. Бързи, плавни промени на посоката, движение по пътища с остри завои, по-лесно паркиране. Насладете се на кормилното управление, което активно подпомага вашата радост при шофиране.


Изображение
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... ering.html

-Динамичен контрол на управлението.

Как бихте искали да шофирате днес? Включеният в серийното оборудване Динамичен контрол на управлението ви дава пълен контрол, да за може да нагодите BMW Серия 5 Туринг към своите желания – или към тези на пътниците.
Повече

С едно натискане на бутона до лоста на скоростите удоволствието от шофирането се покачва от NORMAL на SPORT: двигателят реагира по-спонтанно на натискането на педала на газта, осемстепенната автоматична трансмисия Steptronic превключва по-бързо и при по-високи обороти. В същото време окачването и кормилното управление стават по-стегнати. Натискате бутона още веднъж – в режима SPORT+ динамичният контрол на стабилността позволява контролирани дрифтове.

Активният в момента режим постоянно се изписва под километража, а при режима SPORT задвижването и окачването могат да бъдат бързо и индивидуално конфигурирани с помощта на контролера на iDrive, например за динамично шофиране по пътища с лоша настилка.

При динамичния контрол на амортисьорите имате на разположение и режима COMFORT, който осигурява максимален контрол при дълги пътувания както за водача, така и за пътниците.


Изображение

-Динамичен контрол на амортисьорите.

Вълни по пътното платно, дупки, паваж или безупречен асфалт? С Динамичният контрол на амортисьорите за пръв път имате окачване за всеки път и стил на шофиране.
Повече

На тестовите писти инженерите търсят перфектната настройка на амортисьорите. Това, което постигат, обикновено е компромис. От друга страна, с Динамичния контрол на амортисьорите, BMW Серия 5 Tуринг винаги предлага най-подходящите настройки, без да се налага да се намесвате.

Контролен блок на всяко колело оценява движенията му 400 пъти в секунда и нагажда към това амортисьорите. Електрониката е толкова бърза, че задните колела получават информация от предните за това, кога ще преминат през дупка, за да могат ефективно да погасят удара. При това постоянно и напълно независимо един от друг се променят настройките на амортисьорите както на свиване, така и на разгъване, а това означава края на всички компромиси, независимо от избрания режим на окачването – за изключителен комфорт на возене дори когато шофирате спортно по пътища с лоша настилка.


Изображение

-Adaptive Drive.

С Dynamic Drive динамичният контрол на амортисьорите е разширен до Adaptive Drive. Оборудван с активна система срещу наклоняване на каросерията, BMW Серия 5 Tуринг преминава по завоите леко и комфортно.
Повече

Dynamic Drive изчислява актуалната ситуация на базата на страничното и надлъжното ускорение, скоростта и завъртането на волана и с помощта на стабилизатори поддържа каросерията на BMW Серия 5 Tуринг изправена. Това намалява наклоняването на каросерията и подобрява управляемостта в завоите или при резки маневри за избягване на внезапно появило се препятствие. На практика Dynamic Drive премахва люлеенето и поднасянето на каросерията и пътниците се наслаждават на несравним комфорт при пътуването с пъргавината и стабилността на BMW Серия 5 Туринг.

Изображение

-Окачване.

Динамично и сигурно, атлетично и удобно - това са на пръв поглед несъвместимите изисквания към окачването на BMW Серия 5 Туринг. Предният мост с двойни напречни носачи и алуминиевата интегрална задна ос с лекота успяват да отговорят на тези изисквания.
Повече

Комфорт за пътниците и оптимална мощ, дори и при голям товар. Самобалансиращото окачване на BMW Серия 5 Туринг компенсира разликите във височината на предната и задната ос, използвайки въздушно окачване. Сензорите на предните колела измерват разстоянието между каросерията и повърхността на пътя. В зависимост от превозвания товар и условията на пътя, количеството въздух в ресорите се променя, така че винаги да е в оптимална норма. Това допринася за по-голяма гъвкавост и повишава сигурността, дори когато превозното средство е натоварено.

Патентованата алуминиева интегрална задна ос отделя каросията от динамичните сили, които въздействат на окачването, без да се нарушава стабилността на курса и комфорта на возене.
Шумовете в интериора значително се понижават, без това да влияе на стабилността на превозното средство.

Предното окачване на двойни напречни носачи държи стабилно колелата на пътя. Пружиниращите елементи реагират меко на всяка неравност, колелата прецизно следват командите от кормилното управление. И тук алуминиевата конструкция спестява тегло, въпреки повишената си здравина и, в случай на инцидент, поема силите на удара и осигурява максимална защита на пътниците. Спортните маневри се извършват с лекота при всякакви ситуации на пътя – без пътниците да бъдат натоварвани с ненужно разтърсване.


Изображение

Сигурност

-Система от камери.

Добър обзор дори и при неясни ситуации с иновациите от BMW ConnectedDrive: с до петте си камери BMW Серия 5 Турингви дава ясен поглед върху всякакви ситуации.
Повече

Камерата за обратно виждане ви помага при паркиране. Интерактивните водещи линии в изображението информират водача дали избраното място за паркиране е достатъчно голямо или не. Функцията за увеличаване на изображението ви помага така да настроите картината, че да може да закачите теглича на ремаркето без чужда помощ.

Пакетът от камери се допълва от Top View камерите в страничните огледала. Заедно с информацията от камерата за обратно виждане системата генерира изображение, което показва лимузината и пространството около нея от „птичи поглед”. Независимо дали паркирате или излизате от мястото за паркиране, всяка маневра става по-лека и по-сигурна.

В предната броня са монтирани две камери на Side View, насочени наляво и надясно. Двете изображения се показват на контролния дисплей, така че при излизане от гаража нито едно препятствие няма да остане незабелязано.
Top View и Side View са елементи от опционалния пакет Surround View.


Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

-Head-Up дисплей.

Една секунда и 28 метра. Толкова е необходимо на очите ви, за да се отклонят от пътя и да разчетат показанието 100 км/ч на километража. Head-Up дисплеят проектира актуалната скорост на предното стъкло директно пред погледа ви. А тази технология на BMW ConnectedDrive може дори и повече.
Повече

High Guiding и Lane Guiding се наричат функциите, които облекчават ориентацията в града и при неясна ситуация на пътя. Показанията се проектират на предното стъкло, директно пред погледа на водача.

При желание, могат да се изобразяват актуалното ограничение на скоростта и статуса на активните ограничения на скоростта в района. Актуалните предупреждения на асистиращите системи се изобразяват постоянно – като предупрежденията при напускане и смяна на платното на движение, разпознаването на пешеходци от BMW Night Vision и предупреждението за опасно намаляване на дистанцията и опасност от удар в движещото се пред вас превозно средство.
За да може да видите важните неща възможно най-рано.


Изображение
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... splay.html

-Активен авто пилот.

Просто задайте желаната скорост на движение и се отпуснете: когато се доближите до по-бавно движещ се автомобил, Активният Авто пилот с функция Stop & Go намалява скоростта ви – ако е необходимо, дори до състояние на покой.
Повече

Ако автомобилът е спрял за по-малко от 3 секунди, BMW Серия 5 Tуринг автоматично потегля отново. При по-дълъг престой е достатъчно да натиснете бутона на волана и автомобилът отново ще ускори до зададената скорост.

Радарен сензор с обхват 200 метра постоянно измерва разстоянието до движещите се пред вас автомобили и разпознава дали те се движат във вашата или в друга лента.

При критична ситуация оптичен и звуков сигнал предупреждава водача за опасността, а бързото спиране му дава възможност да избегне инцидент, като натисне спирачките или избегне препятствието. Резултатът е по-безопасно и по-удобно пътуване с BMW Серия 5 Tуринг, особено в градски условия.


Изображение

-Пасивна сигурност.

Каква е целта? Да се осигури възможно най-добрата защита на пътниците и пешеходците. Как е реализирана? Фундаментални мерки за сигурност и използването на най-модерна техника.
Повече

Многофазовите и горещо формовани стомани са комбинирани толкова интелигентно, че от една страна образуват масивна предпазна клетка за пътниците. От друга страна те поемат енергията на удара и я отвеждат настрани, като целенасочено се деформират – което предпазва и другия участник в инцидента. При сблъсък с пешеходец автоматична система повдига предния капак така, че да може да омекоти силата на удара.

Ако се стигне до инцидент, функцията Автоматично телефонно обаждане подава сигнал в BMW Call Center. Местонахождението на автомобила, както и другите данни, събрани от сензорите (като активирането на въздушните възглавници и броя на пътниците) се анализират и изпращат от Call Center-а в най-близката спасителна служба. По този начин спасителните екипи са напълно информирани за удара и опасността от наранявания, още преди да пристигнат на мястото на инцидента. Телефонното обаждане при аварийни ситуации, което е част от BMW ConnectedDrive, може да бъде активирано и ръчно, ако например, сте станали свидетел на инцидент.

Изображение

-Прдеупреждение за смяна на платното и напускане на платното.

Шофиране с инстинкт: BMW Серия 5 Touring дискретно ви подпомага и активно ви съдейства, за да може да избегнете опасните ситуации. За тази цел радари и камери наблюдават условията на пътя и ви предупреждават при напускане на платното и опасно скъсяване на дистанцията до други автомобили.
Повече

В задната част на автомобила системата за предупреждение при смяна на платното информира водача със символ в страничното огледало дали в «сляпата зона» има други превозни средства или дали други автомобили се приближават с висока скорост отзад. Когато водачът включи мигач, за да смени платното, системата го предупреждава с вибрации във волана и оптични индикации.

Камерата, разположена в предната част на автомобила, се грижи за предупрежденията при напускане на платното. Когато се движите със скорост над 70 км/ч, системата следи пътната маркировка и нейното разположение спрямо автомобила, както и границите на пътя или платното. Още преди да сте напуснали по невнимание платното си, системата ви предупреждава с дискретни вибрации във волана. Когато водачът отбележи с мигач намерението си да смени платното или да завие, тази технология се деактивира.


Изображение

-BMW Night Vision.

Пътуването през нощта става по-сигурно. BMW Night Vision, част от BMW ConnectedDrive, вижда и в тъмнината и ви предупреждава за опасности, които са скрити извън обсега на фаровете.
Повече

Инфрачервена камера, разположена зад бъбрековидната решетка, обхваща пространството до 300 метра пред автомобила. Пешеходците и велосипедистите биват разпознати и маркирани на контролния дисплей. В същото време три процесора изчисляват движението на пешеходците и на BMW Серия 5 Туринг. Ако има опасност от сблъсък, водачът бива предупреден с икона, която се изобразява на контролния дисплей или на Head-Up дисплея, която показва разположението на пешеходеца.

Изображение

-Дисплей за ограниченията на скоростта.

Дисплеят за ограниченията на скоростта е революционно нова система за подпомагане на водача, която го информира за максимално допустимата скорост във всеки един момент. Камера, разположена близо до вътрешното огледало следи непрекъснато пътните знаци, както и знаците за промяна на разрешената скорост.
Повече

Интелигентната система за подпомагане на водача, иновация от BMW ConnectedDrive, показва ограниченията на скоростта в кабината на водача или на Head-Up дисплея след съчетаването на информацията от сензор за дъжд, часовник и измерител на налягането.

Изображение

Комфорт

-Интелигентна универсалност.

Може би не знаем какъв багаж искате да натоварите, но знаем как да го направите. Защото, какъвто и да е той, BMW Серия 5 Tуринг има място за него и приляга изцяло на вашите нужди.
Повече

Ще усетите гъвкавостта на BMW Серия 5 Туринг още щом отворите двойния заден капак. Едно натискане на бутона на ключа го отваря автоматично и повдига капака на багажното отделение-изключително удобно за поставяне на малките всекидневни покупки. Ако покупките са по-обемни натискате отново бутона и целият заден капак се отваря. BMW Серия 5 Туринг ще се справи с всички покупки, независимо от количеството им.

За да транспортирате удобно обемен багаж, задните седалки се разделят и сгъват в съотношение 40:20:40 или могат да бъдат махнати от багажното отделение с едно натискане на дистанционното, този път в съотношение 60:40. Изборната настройка на ъгъла на наклон на задните седалки позволява избирането на седем положения с наклон от единадесет градуса. Благодарение на това обемът на товара може да бъде увеличен от 560 до 590 литра дори до общо 1 670 литра.Опционалната алуминиева система за привързване на багажа го задържа на мястото му, а специалната постелката за багажното поделение, снабдена със сгъваема кутия, предлагана като оригинален BMW аксесоар, със специалното си покритие не позволява на багажа да се плъзга, а всички малки предмети са на сигурно място.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/5se ... ility.html

-iDrive и навигационна система.

По-бързо и по-удобно до целта: с навигационната система Professional и интуитивно управляемата система iDrive винаги ще намирате най-бързия маршрут. В най-натоварените часове на пътя, сърфирайки в интернет, в менютата на навигацията, говорейки по телефона, слушайки музика.
Повече

Надясно, за да продължите, наляво, за да се върнете обратно, изборът се прави с натискане: вече се научихте да боравите с новия iDrive. И с това имате пълен контрол над всички функции на BMW Серия 5 Туринг, от навигационната система до интернет базираните услуги на BMW Online като Google Local Search или текуща прогноза за времето, и двете части от иновативните услуги на BMW ConnectedDrive. Може да запаметите 8 предпочитани функции на програмируемите бутони, например радиостанция, телефонни номера или крайни цели на пътуването. С фунцията "Google Send-to-Car" изпращате тези настройки директно към навигационната система на BMW Серия 5 Туринг от дома или офиса чрез Google Maps. При опционалната навигационната система Professional може да въвеждате целите на пътуването използвайки функцията Voice Control и с гласови команди или от списъка с адреси, или като т. нар. Oneshot, тоест с населено място, улица и номер в едно изречение. Вече задали крайната точка на пътуването, ще виждате фотореалистичните изображения на забележителностите и ориентирите по пътя на 3D картите на дисплей с резолюция от 10.2 инча. High Guiding и Lane Guiding са функции, които значително облекчават ориентацията в града или при неясни условия на пътя – кокпитът или Head-Up дисплеят показват точния маршрут и най-подходящото платно за движение.

Изображение
Изображение

-Свързаност.

Сега вие решавате от къде да работите. Изберете вашето BMW Серия 5 Туринг. Всичко, от което се нуждаете, е смартфон и функционално подобрения интерфейс на BMW Bluetooth. С тази иновация от BMW ConnectedDrive на контролния дисплей с безжичен трансфер автоматично се изобразява информацията за насрочени срещи, бележки, текстови съобщения.
Повече

Също така може да слушате желаната информация по време на пътуването по HiFi системата с функцията text-to-speech. Текущите данни се обновяват редовно ако сте синхронизирали мобилния си телефон.

С Bluetooth connection, USB устройство или оригинлен iPod USB кабел имате лесен достъп до музиката на смартфона или МP3 плеъра си – името на песните и обложката на албума се появяват на екрана на централния контролен дисплей.


Изображение
Изображение

-Асистент при паркиране.

Не е необходимо да правите нещо сами само защото го умеете. Асистентът при паркиране поема търсенето на места на паркинга и самото паркиране – вие трябва само да давате заповедите.
Повече

Ултразвуковите сензори в страничните мигачи търсят места за паркиране, когато се движите със скорост до 35 км/ч. Така имате възможност да се концентрирате върху движението пред вас. Подходящите за паркиране места отляво и отдясно се индикират със сини стрелки. И докато асистентът поеме въртенето на волана, вие трябва само да изберете подходящата предавка и да натискате газта и спирачката. Инструкциите се изобразяват на контролния дисплей заедно с предупрежденията на Контрола на дистанцията при паркиране (PDC) и картината от камерата за задно виждане. По този начин BMW ConnectedDrive не само свързва BMW Серия 5 Туринг с външния свят, но и ви облекчава в ежедневието.


Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

-Четиризонална автоматична климатична инсталация.

Персонален уют за вас и всеки от пътниците. С четиризоналната автоматична климатична инсталация всеки може да избере предпочитаната температура.
Повече

Индивидуалният панел за управление на средната конзола и регулируемите дюзи, каквито има и на средната колона между предните и задните врати, дават на пътниците на задната седалка възможност индивидуално да избират желаната температура. При четиризоналната автоматична климатична инсталация водачът и пътникът до него също могат по отделно да регулират разпределението на въздушните потоци. Комфортните дюзи на арматурното табло могат да се регулират безстепенно – от силна фокусирана струя до дифузно подаване на въздуха. Поленовият филтър, сензорът за изпотяване на стъклата и използването на остатъчната топлина осигуряват бързо достигане на желаната температура в интериора.

Приятната температура във вашия автомобил може да се поръча и предварително: с кратко телефонно обаждане малко преди началото на пътуването до Call Center-а на BMW ConnectedDrive*. На базата на външната температура BMW Серия 5 Touring решава дали интериорът трябва да бъде охладен или затоплен.

Активната вентилация на седалките охлажда предните седалки с помощта на вградени вентилатори, което е особено приятно през горещите летни дни. След известно време вентилацията на седалките автоматично намалява с една степен, за да се избегне преохлаждането.

*Някои от услугите включени в BMW ConnectedDrive са достъпни само в някои страни. За повече иформация се конултирайте с вашия BMW дилър.

Изображение

-Забавление на задните седалки.

Пътниците на задната седалка имат възможност да гледат телевизия, да играят игри или да сърфират из интернет, без да бъдат безпокоени и без да притесняват останалите благодарение на слушалките.
Повече

Двата регулируеми 8-инчови монитора и DVD-плеърът правят пътуването на задната седалка още по-приятно. Мониторите могат да бъдат използвани за гледане на телевизия и слушане на радио. Двата DAB-тунера и един DVB-приемник осигуряват постоянно, висококачествено приемане. Всеки монитор може да бъде свързан с външни устройства като лаптоп или игрална конзола.

При версията Professional двата индивидуални 9,2-инчови монитора се управляват от отделен iDrive контролер. Освен това по време на движение пътниците на задната седалка имат достъп и до навигационната система, BMW Internet и другите функции на iDrive, като този достъп може да бъде ограничен за по-младите пътници.

Изображение

-BMW Сервиз.

Налага се ежедневно да планирате много срещи и ангажименти, но за щастие отиването в сервиз не е сред тях – ако шофирате BMW Серия 5 Туринг. Благодарение на иновативната система за поддръжка CBS (сервиз според състоянието), BMW Серия 5 Tуринг винаги знае, кога трябва да отиде на сервиз.
Повече

CBS постоянно следи нивото на важните течности в автомобила и износването на отделните части. Системата ви информира на информационния дисплей на таблото кога би следвало да е следващия сервизен преглед. Тази информация можете по всяко време да изведете и на контролния дисплей.

И това не е всичко. Веднага щом CBS сензорите установят необходимост от сервизна проверка, например за смяна на маслото в двигателя или смяна на накладките, чрез BMW TeleServices* тази информация се подава към вашия BMW сервиз, от където ви се обаждат, за да уговорите час за сервиз. По ваша молба можете да поръчате предварително части. В уговорения час вашият BMW сервиз е напълно наясно какво подлежи на сервиз и всички части са налични. Ще имате повече време в случай, че желаете да се отдели специално внимание на някой компонент, а и времето и разхода за сервизно обслужване ще са минимални.

*Услугата BMW TeleServices е достъпна само в някои страни. За повече иформация се конултирайте с вашия BMW дилър.

Изображение

:bmw2: :inlove2:

_________________
E39 530d touring automatic


18 Ное 2010, 18:13
Профил
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 13:15
Мнения: 499
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Мнение Re: Мечтата ми e BMW 535d touring
Простооооо нямам думи.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:


18 Ное 2010, 18:33
Профил WWW
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст

Регистриран на: 11 Мар 2009, 19:28
Мнения: 967
Местоположение: София
Мнение Re: Мечтата ми e BMW 535d touring
Един път да видя супер направена тема , евала :YES:


20 Ное 2010, 13:07
Профил
BMW Маниак
BMW Маниак
Аватар

Регистриран на: 12 Яну 2009, 19:12
Мнения: 6260
Местоположение: София
Пол: Мъж
Мнение Re: Мечтата ми e BMW 535d touring
колега темата ти е страхотна и ти пожелавам мечтата да ти се сбъдне :YES:

_________________
Меката цица разсейва добрият ебач!

Изображение


22 Ное 2010, 10:20
Профил WWW
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Регистриран на: 26 Апр 2010, 00:56
Мнения: 523
Местоположение: Найроби, Кения
Пол: Мъж
Мнение Re: Мечтата ми e BMW 535d touring
Найстина невероятна тема... :notworthy: :notworthy: :notworthy:

_________________
ИЗГОРЕЛИ ПИКСЕЛИ НА ТАБЛОТО - РЕШЕНИЕТО http://www.pixelrepair-bg.com/index.html


22 Ное 2010, 14:57
Профил
BMW Ентусиаст
BMW Ентусиаст
Аватар

Регистриран на: 07 Сеп 2010, 13:15
Мнения: 499
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Мнение Re: Мечтата ми e BMW 535d touring
Добре как може да е толкова красива тая кола!?!? Никога не съм харесвал комбита(без да убидя никой лично мнение) но това е просто уникално :shock: :shock: :bmw2: :bmw2: :bmw2: :bmw2: :bmw2: :bmw2:


22 Ное 2010, 16:48
Профил WWW
BMW Пристрастен
BMW Пристрастен
Аватар

Регистриран на: 08 Фев 2009, 00:19
Мнения: 4118
Местоположение: София
Пол: Жена
Мнение Re: Мечтата ми e BMW 535d touring
Мда..окапват ми очите по последните модели на БМВ. Всеки един сегмент, който обхващат е шедьовър. А темата е един път. Пожелавам ти Сиско да се сбъдне мечтата ти.

_________________
Предвид се пише просто "Предвид" без представки "на" или "в"

http://www.bgbmw.com/viewtopic.php?f=52&t=788&p=9629#p9629


02 Дек 2010, 18:47
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Copyright 2018 bgbmw.com
Powered by phpBB